Lav din egen, gratis hårkur for mere shine

Lav din egen, gratis hårkur for mere shine

Ris er både godt i kosten men også i håret. "Rishårkuren" er et viralt skønhedshack, der tilsyneladende giver silkeblødt og stærkt hår efter blot én gangs brug.

Den mælkeagtige væske er nem at gøre-det-selv derhjemme og kan endda laves som et biprodukt ved at koge ris til at spise. Hos prettycute bruger vi brune eller sorte ris, da de ris indeholder flere fibre og vitaminer generelt. Hvide ris (basmati, jasmis ris mv) kan også sagtens bruges.

Dr. Tiffany St. Bernard, en biomedicinsk ingeniør Ph.D. og grundlægger af HairDays siger: "Den stivelsesholdige vand fra ris er næringsrigt og indeholder endda antioxidanter, der menes at hjælpe med at rense hovedbunden."

Er risvand godt for dit hår?

TikTok snyder ikke; risvand kan faktisk hjælpe dig med at opnå seriøs hårvækst og glans takket være alt det næring ris indeholder. "Risvand er en fantastisk måde at udnytte næringsstofferne i ris på og at anvende de fordele i din hårplejerutine," siger St. Bernard. "Ris kommer i mange forskellige typer, og på tværs af spektret har næringsstoffer, der spænder fra vitamin B, vitamin C, kalium, magnesium, selen, fosfor, aminosyrer og mere."

Aminosyrer er især nyttige til hårvækst, da de er byggestenene i de proteiner, der laver hår. Sammen med de vitaminer, der findes i risvand, kan disse elementer hjælpe med ny hårregenerering aka hårvækst!

Fordele ved at bruge risvand i dit hår

Ifølge St. Bernard inkluderer fordelene ved at påføre risvand i håret "øget hårvolumen, bedre hårglans og udseende, stærkere hårsække, reparation af skade på neglebånd, forebyggelse af skæl og anti-inflammatoriske virkninger på hovedbunden."

Fordelene er altså mange. Og så er det helt gratis. Hvorfor ikke prøve?

Sådan laver du risvand til dit hår

Risvand er faktisk lige så nemt at lave, som det lyder - det består af at skylle dine ris med vand og så bruge vandet videre som din hårkur!

  • Tag 2 deciliter ukogte ris
  • Rens risene godt i vandet
  • Lad stå i nogle minutter og si vandet fra som du gemmer (evt i et stort glas eller sprayflaske)

Det holder sig i køleskabet i op til en uge 

Sådan påfører du risvand i dit hår

Start med det bagerste nakkeområde på dit hoved, og fordel det ud, så du kan nå håret, der er under de øverste lag, og derefter kan du vippe dit hoved tilbage og lade risvandet skylle gennem dit hår fra den forreste hårgrænse.

Lad risvandet blive i håret, så længe du har tid til i brusebadet. Feks op til 20 minutter, før du skyller det ud. Se dit hår være mere glansfuld og styrket indefra!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.